8 augustus - Soms zegt één afbeelding meer dan duizend woorden, iets wat ik als schrijver niet snel zal toegeven. Toch moet ook ik wel eens bekennen dat een aantal foto's die tijdens dit toernooi gemaakt zijn voor zichzelf spreken.

 Tijdnood  Klokstand

Soms zijn er partijen waarin het tijdverbruik niet helemaal gelijk loopt... de zwartspeler heeft hier bijna drie minuten extra ten opzichte van het begin van de partij terwijl de witspeler het met minder dan drie minuten moet doen! 

Reconstructie  Appeltje voor de dorst 

Links: nog een taak van de wedstrijdleider(s), bij deze reconstructie waren er maar liefst drie nodig! 
Rechts: dankzij het gratis fruit wordt er gezond gesnoept, prima! Ruimen we het klokhuis voortaan wel even op?

Fotocollage

Deze fotocollage is een verzameling van een handjevol spelers die tijdens het ONJK met een schaakclub/groep in de omgeving van Borne verblijft. En gelijk hebben ze! Want wat is er nou leuker dan er gezamenlijk een groot schaakfeest van te maken? (Foto's Regobert Eijkelkamp)

Donderdag beginnen we een uurtje later (in verband met het snelschaken) en hebben we maar één ronde op het programma. Dit betekent een vrije middag voor deelnemers én organisatie. In de avonduurtjes staat de eerste ONJK Pubquiz op het programma. Plaats van handelen is Café de Steeg te Borne, aanvang 19:00. Misschien leuk voor de begeleiders? Morgen gaan we in ieder geval echt de 'keuken' van het ONJK in!

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok