9 augustus – dag 4, over de helft en de verhoudingen in de verschillende groepen beginnen zich langzaam af te tekenen. Prima moment dus om ook wat betreft de verslaggeving weer een nieuw onderwerp aan te snijden. En zoals in het vorige verslag al een beetje te lezen viel gaat het vandaag over het sportcafé de Derde Helft en haar vrijwilligers.

Gisteren heb ik mij al laten vertellen dat het sportcafé is ondergebracht in een stichting waarbij vijf aangesloten verenigingen zorgen voor vrijwilligers, waardoor het een laagdrempelige ontmoetingsplaats is waar voor iedereen wel iets op de menukaart staat. Eventuele winst wordt aan het eind verdeeld onder de aangesloten verenigingen, een stichting mag immers geen winst behouden, Al met al een mooi concept dus!

En daar mogen wij tijdens het ONJK een weekje van meegenieten. Wanneer ik af en toe tussen de speelzalen heen en weer loop werp ik wel eens een blik op het sportcafé. En elke keer zal je hetzelfde beeld zien van de aanwezige bezoekers. Een mooie mix van deelnemers, ouders en andere geïnteresseerden die allemaal aan het genieten zijn van een hapje of drankje terwijl de gespeelde partij geanalyseerd wordt. Klinkt goed, maar ja… uiteraard moet dat nog wel even gecontroleerd worden.

Deur sportcafé

Tijd om de proef op de som te nemen. Gewapend met een opgeladen laptop en een gezonde portie eetlust bestel ik mijn eigen favoriet: een broodje kroket. De toernooifavoriet lijkt echter de tosti te zijn, die zijn niet aan te slepen de afgelopen dagen. Wie een tijdje plaatsneemt aan de bar valt echter nog één ding op. Niet alleen de bezoekers lijken zich prima te maken, ook de vrijwilligers achter de bar en in de keuken lijken in opperbeste stemming. Hier en daar wordt onderling een grap gemaakt terwijl een ander een van de deelnemers allerlei vragen over het schaken stelt.

Sportcafé

Maar wat vinden de mensen van het sportcafé zelf van het ONJK? Ook dat lijkt meer dan goed te zitten. Naar verluidt, hoe kan het ook anders, is dit een van de drukste weken in het jaar. Volgens velen is dit tevens een week waarin de dag voorbij is voordat je er erg in hebt. Want ook vanuit het sportcafé wordt de bovenbeschreven gezelligheid ervaren. En diegenen die nog niet overtuigd zijn zou ik graag willen uitnodigen om zelf een drankje te bestellen aan de bar. En daarbij wil ik tot slot nog even speciale aandacht vragen voor de passende kleding van de vrijwilligers die ons te woord staan!

Tap sportcafé

Over bierkeuze in ieder geval geen gebrek in Borne!

Morgen alweer de één na laatste dag. Een vol programma waarin elke groep minimaal twee speelronden op het programma heeft staan. Daarnaast zal er om 10:00 een simultaan gegeven worden maar wie de simultaan gaat geven houden we voor nu nog even geheim. Graag tot morgen en wie weet tot ziens in het sportcafé!

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok