De eerste dag van het ONJK 2019 zit er weer op. Voor de negende maal is het ONJK in Borne neergestreken. De gastvrijheid van Borne is door wethouder Kotteman dit jaar op een bijzondere manier geuit: in ware stripvorm! Bij de opening was burgermeester Van den Hengel aanwezig, hij hoopt dat de toekomstige grootmeesters die aan dit ONJK ongetwijfeld deelnemen later vol trots kunnen zeggen dat ze in Borne zijn opgebloeid. 

 HVS9809
Burgermeester Van den Hengel spreekt de deelnemers en de vele ouders en begeleiders toe.

De eerste ronde bracht in de A-groep gelijk een langspeelplaat op de bord 2:

Jonas heeft in het eindspel twee pionnen meer, het zou toch mooi zijn als één van beide een dame wordt en het pleit beslecht. Het loopt anders doordat Thijs de twee pionnen kan pakken, zijn paard gaat weliswaar verloren, maar dat is geen punt. De resulterende stelling is, met goed spel, remise, praktisch kan dat wel lastig zijn, er zijn altijd valkuilen te ontwijken. Voor wit is het natuurlijk de kunst om een dergelijke valkuil in te richten en zelf niet in een torenruil of patstelling te verzeilen. Dat alles gebeurde niet en na 139 (!) zetten kon de remise ondertekend worden.

Foto: in een verder lege speelzaal staan de wedstrijdleider(s) klaar om de te verwachten remiseclaim van de witspeler (rechts) op basis van de 50-zetteregel in behandeling te nemen.

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok