Dag 2 van het ONJK, een drukke dag voor de deelnemers in de F, G en H groepen, met maar liefst 4 ronden om te spelen. Morgen zit voor deze groepen het eerste toernooi er al weer op, kanshebbers voor de titels zijn er nog voldoende:

   F-groep G-Groep H-groep
1  Jonathan Vijver (5.5)  Wouter Terlouw (6.0)  Freek Thijssen (5.0)
2  Sascha Kurt (5.0)  Max Geldof (5.0)  Simon Rudolph (5.0)
3  Meerdere spelers (4.0) Meerdere spelers (4.0) Meerdere spelers (4.0)

Je moet er vaak snel bij zijn als je de partijen in deze groep wilt kunnen volgen. De stukken vliegen over het bord, de splinters spatten je af en toe om de oren. Zie hier een mini-partij in ronde 3:

De koning heeft in ieder geval zijn lichaamsbeweging weer gehad, zullen we maar zeggen.

ONJK2019dinsdag
Hier was de fotograaf nog op tijd om een partij uit de F-groep vast te leggen.

Rating zegt niet altijd alles in een onderlinge strijd. Sim Maerevoet staat in de A-groep netjes bovenaan met 3 uit 3, maar Arthur Maters moest in de B-groep toch een half puntje verlies incasseren tegen Lennart Molanus, hoewel er toch een sloridge 400 punten verschil in rating is. We komen binnen op zet 20:

20. Da1 is iets te optimistisch in het vangen van het paard. Er gaat een pion af en 21. Lb1 legt het af tegen 21. .. Tc1. Zwart weet zijn tegenstander lange tijd onder druk te houden maar laat de winst definitief glippen door eeuwig schaak toe te laten.

Puzzle Rush

Vanwege het slechte weer dat door de niet-metereologische dienst van het ONJK was voorspeld was er vandaag geen buiten- maar een binnenprogramma. Deelnemers konden hun kunnen laten zien op het oplossen van schaakpuzzels. In de puzzle rush op chess.com is het de bedoeling om zoveel mogelijk stellingen op te lossen binnen vijf minuten. Het moge duidelijk zijn dat ervaring en leeftijd bepalend zijn voor het welslagen van deze taak. Hieronder de winnaars van de groepen A tot en met E. 

  • Gezamelijke toernooiwinnaars & Winnaars A-categorie met elk 39 punten: Luuk Baselmans & Jonas Hilwerda.
  • Winnaar B-categorie met 34 punten: Arthur Maters
  • Winnaar C-categorie met 33 punten: Kobe Smeets Winnaar
  • D-categorie met 27 punten: Quint de Jong Winnaars
  • E-categorie met 22 punten: Rhys Arnold & Arvo Bonen

In de FGH groep kwam er niemand boven de 20 punten, maar niet getreurd: alle deelnemers uit deze groepen krijgen nog een prijs.

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok