Ook op het ONJK komt Zaagmans op woensdag. Met de eerste prijzen uitgereikt aan de allerjongste groepen is het toernooi doormidden.

In de middagronde vandaag speelden FM Sim Maerevoet en FM Jonas Hilwerda een belangrijke partij tegen elkaar. Sim had een vliegende start met drie winstpartijen en een remise, Jonas komt maar moeizaam op stoom en moest al twee remises incasseren. Hij zal zich er meer van voorgesteld hebben en moest nu ook weer flink aan de bak. Uiteindelijk gingen beide spelers met een half punt erbij naar huis en leek het of Jonas daar dankbaar voor mocht zijn.

De derde FM uit de groep, Luuk Baselmans kwam in de problemen tegen Daan Noordenbos en mocht eveneens dankbaar zijn dat hij een half punt in de tas mocht stoppen. Een knappe prestatie van Daan die met reeds twee remises tegen de FM's bovenaan meedoet met 4 punten uit 5 wedstrijden!

Tijdmanagement in het schaken, het is een item. De een heeft er moeite mee, de ander kan schijnbaar niet zonder. In de D-groep voltrok zich de wedstrijd Ivan Ponomarev - Nora Yeh. We betreden de partij op zet 18, waarin het eindspel begint. Ivan heeft nog iets meer dan twee minuten op de klok over en leeft bijna op zijn increments (30 seconden per zet). Dat doet hij zestig zetten lang keurig, waarbij hij een pat-valstrik ontwijkt en een randpion overhoudt. Aan het einde wordt zijn spel beloond met het volle punt! Dat hierdoor de prijsuitreiking van de F-, G- en H-groepen wat vertraging opliep hebben we voor lief genomen.

 HVS9976 kopie
Ivan en Nora spelen nog even door.

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok