Het spelersveld in groep C leek aan het begin van ronde 8 nog genivelleerd, met zeven spelers op een gedeelde derde plek met vijf punten. Daarboven met vijfeneenhalf punt staat Vincent Klugstedt, maar huizenhoog erboven was Tyani de Rycke te vinden, met zeven punten. Kort na de start van ronde 8 blundert haar tegenstander een volle toren en kan Tyani het kampioenschap al aan zichzelf toekennen.

TdRFoto: Tyani, bezig om één van haar tegenstanders uit de weg te ruimen

Rond dezelfde tijd wordt in de A-groep op bord 1 Sim Maerevoet op een haast onoverbrugbare voorsprong gezet als Thijs de Bock op zet 9 bij slechts een pion achterstand opgeeft. Luuk Baselmans wint van broer Sam en kan theoretisch nog naast Sim komen, mits hij in de laatste ronde nog wel even wint... van Sim... met zwart.

In groep B heeft Arthur Maters in een prima partij verder geen kind aan het spel van Nina de Putter. Arthur komt op zeven punten en heeft dan Kiri Arnold, die nog bezig is, op anderhalf punt achterstand gezet. Kiri moet in haar partij genoegen nemen met remise en daardoor is Arthur niet meer in te halen. Op dat moment leek het er bijna op dat Arthur al kampioen was, maar Alwin Mainka komt uit een mindere (praktisch verloren) stelling terug en weet van Lennart Molanus te winnen. Hij staat een heel punt achter op Arthur, maar ze treffen elkaar nog op de finaledag!

In de ABC-zaal kan dus nog wel wat gebeuren, maar voor de kampioenschappen lijkt de zaak beslist. Niet getreurd, de gevechten om de overige plaatsen zijn nog in volle gang en de NK-tickets zijn ook nog niet allemaal verdeeld. Er is dus genoeg strijd over voor een leuke slotdag.

In D en E is er nog voldoende ruimte voor spannende kampioensgevechten. Ivan en Max gaan nek aan nek in de D-groep met beide 9½ punt, 1½ meer dan nummertje drie: Hugo. Max heeft wel al gewonnen van Ivan, en hij heeft daarmee de beste papieren voor het kampioenschap.
In de E-groep staat Gachatur nog bovenaan, maar hij beging in de tiende ronde een kleine misstap en ziet nu Ingmar Mainka (kleine broer van Alwin) in de achteruitkijkspiegel op een half punt achterstand. Rhys Arnold heeft vanaf ronde zeven een inhaalslag gemaakt en staat derde met een punt achterstand. De podiumindeling staan hier nog lang niet vast. En voor de familie Mainka wordt het morgen dubbel zo spannend.

In het FGH-toernooi heeft Jonathan een goede uitgangspositie op de slotdag, met zes uit zeven. Zijn concurrent Sascha staat op twee punten achterstand. Ertussenin bevinden zich nog vier spelers met vijf punten, het kan dus nog eigenlijk alle kanten op.

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok