(be)heersende griep?

Voordat we aan de laatste dag beginnen komen we eerst maar even terug op gisteren. Geen verslag voor zowel de DE als de FGH, hoe komt dat? Helaas lijkt er een buikgriep door de sporthal heen te sluipen. Één voor één kiest hij zijn slachtoffers uit, om vervolgens de ‘gelukkigen’ te trakteren op een prettige dag. Gisteren was ik aan de beurt… en was ik niet in staat een verslag te schrijven.
Gelukkig zijn we vandaag wel weer van de partij om de ontknoping te kunnen verslaan. In alle groepen is nog van alles mogelijk en zullen alle spelers nog één dag hun best moeten doen om het gewenste resultaat te bereiken. Iedereen die vandaag door ziekte niet aanwezig is wensen we natuurlijk veel beterschap en zien we hopelijk volgend jaar weer terug!

Om gisteren niet helemaal voorbij te laten gaan nog even aandacht voor het volgende: waar we normaal gesproken al aandacht besteden aan één jarige hadden we gisteren een tweeling die hun elfde verjaardag vierden. Eva en Florian, van harte gefeliciteerd! De traktatie zal de D-spelers vast goed gesmaakt hebben.

Tweeling 1Tweeling 2

Vandaag zoals gezegd de laatste rondes en dan zit de 43e editie er alweer op. Altijd spannend of zo’n laatste dag helemaal volgens verwachting en naar wens verloopt. Zo ook voor de spelers. Hier hebben Micha Lindenaar en Lauri Maris iets op gevonden. Een mooie knuffel naast het bord moet beide spelers naar een goed resultaat leiden!

Knuffel 1Knuffel 2

De kampioenen zijn bekend!

Na 6 dagen en 13 partijen schaken zijn de kampioenen bekent. Al had Canzhou He hier in de E-groep maar 12 partijen voor nodig. Zijn voorsprong met ingaan van de laatste ronde bedroeg 1,5 punt op Pjotr Cappan waardoor de eindoverwinning hem niet meer kon ontgaan.
Met een indrukwekkende score van 12,5 uit 13 (Canzhou stond alleen een halfje af tegen Pjotr) dus een terechte kampioen. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? Hieronder een mooi voorbeeld ter illustratie:

Canzhou He

Canzhou He stelt zijn titel veilig

In de D-groep was het tot het laatste moment spannend. Aan het begin van de dag hadden Jan Casur en Lise Heskes allebei 9 uit 11, gevolgd door Tyani de Rycke met 8 uit 11. Tyani speelde remise tegen Wolf waardoor het een tweestrijd tussen Jan en Lise lijkt te worden. Zowel Jan als Lise besloten er volop voor te gaan. Leandro (tegen Lise) en Fabian (tegen Jan) verdedigden echter goed. Waar Lise met remise genoegen nam speelde Jan lang door, om uiteindelijk de deksel op de neus te krijgen:

Dit betekend dat Lise met een half puntje voorsprong de laatste ronde ingaat. Bij winst is Lise ongedeeld kampioen. Kan ze druk en zenuwen aan? Oordeel zelf maar:

Lise Heskes

Lise in actie tegen Tyani. Door haar overwinning nam Lise een voorschot op de (meisjes)titel

Hiermee is Lise naast meisjeskampioen ook jeugdkampioen(e) geworden t/m 12 jaar. Canzhou, Lise en alle andere prijswinnaars van harte gefeliciteerd! Voor nu rest mij niks anders dan iedereen een prettige terugreis te wensen en hopelijk tot ziens op de 44e editie van het grootste en leukste meerdaagse jeugdschaaktoernooi van Nederland!

ONJK Banner

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok