B groep 8

In de B-groep gaat het tussen Mick van Randtwijk en Wengzhi Dai. De Chinees is een gevaarlijke mannetje die graag wat offert en het liefst de aanval kiest. Mick speelt vooral strategische partijen, maar staat ook tactisch zijn mannetje. Met nog twee ronden te gaan was het verschil tussen deze twee een half punt in het voordeel van Mick.

Wengzhi Dai was snel klaar met Ivo Warmerdam. Die kende de theorie van een Franse 3.Pd2 variant, maar niet waar het in die stelling nu om ging. Hij verzwakte zijn kongsstelling, raakte toen een pion kwijt en daarna nog een. Ivo vond het wel genoeg. Handje schudden en morgen een desondanks al geslaagd toernooi een nog betere glans geven.

Mick speelde tegen Tobias de Vries. Die deed er alles aan om stukken te ruilen. Vanuit een remise staand eindspel wist Tobias zich echter de das om te doen. Mick raapte een paar pionnen en daarna de zoete vruchten van de overwinning. Mick op 7 1/2 en Whengzi op 7 punten. Alle overige spelers zijn kansloos.

Toch even een paar van hen noemen. De Duitse Ali Salem Elier mocht het tegen Luuk baselmans proberen. In een Fransoos met 3.Pd3 ging wit voor een breed pionnenfront. Dan de koning in veiligheid en op aanval spelen. Zwart had nergens enig tegenspel. met zijn laatste pionzet wint Ali geforceerd een stuk.

Daan Noordenbos had de zeperd tegen Mick van Randtwijk verwerkt. Hij legde een vlotte overwinning op de mat.

 

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Akzeptieren