B9 begin

In de B-groep zijn we bijna een uur bezig. Mick van Randtwijk heeft aan het 1e bord een zijvariantje van de Franse Winawer tegen William Gijsen niet goed behandeld en kijkt tegen een pion achterstand aan. Op het bord naast hem staat 1.e4 te wachten op een zet van Ali Salem Elier. De Duitser is er nog niet. Whengzi Dai loopt wat rond. Nog een kwartier en de Chinees krijgt een reglementair punt.

Whengzi

Ali is toch op tijd binnen gekomen. Geheel in stijl speelt hij de Jaenisch. Whengzi kent die opening waarschijnlijk niet goed en antwoordt met d3. Er worden wat stukken geruild en Ali wil ook de dames wel ruilen. Daar heeft Wengzhi wel oren naar. De jongens gaan een eindspel spelen of houden ze het straks snel voor gezien? Ondertussen staat Mick nog steeds een pion en ook een stelling achter. Alle hens aan dek voor Mick.

mick van randtwijk

Na meer dan twee uur spelen. Mick leeft nog. William heeft nog steeds die pluspion. Wenghzi is niet van het snel handje schudden. Tegen Ali laat hij zien dat je ook je eindspeltechniek moet beheersen. Het paard van de jonge Chinees zaait dood en verderf. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de jonge Duitser het hoofd in de schoot legt. Na bijna drie uur spelen legt Ali zijn koning om.

Het is nu aan Mick om remise te maken. Die heeft de pion terug veroverd. Hoe gevaarlijk is de zwarte vrijpion op de d-lijn? Dat doet er niet meer toe. De jongens schudden elkaar de hand: remise. Een lachende Mick vertelt dat hij nu kampioen is op onderling resultaat.

De eerste en tweede prijwinnaar zijn bekend. Wie komt er op nummer drie. William Gijsen heeft 6 1/2 punt. Daar kan Daan Noordenbos ook nog bijkomen. Maar tegen Oseb Merkon trekt hij aan het kortste eind. Op zet 50 wordt Daan midden op het bord matgezet.

Eindstand:

1. Mick van Randtwijk

2. Whengzi Dai

3. William Gijssen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Portretfoto's: Harry Gielen)