Je komt goed voorbereid aan de start of niet. Jonas Hilwerda liet niets aan het toeval over. Op het eerste bord gaat hij bij winst op David Jongste met de titel aan de haal. Dan moet je over voldoende pennen beschikken.

pennen

Om een kans te maken haalt Jonas een verrassingswapen uit de kast; de Aljechin. Na een zet of 12 volgen de twee alleen nog een correspondetiepartij in gelijke stelling.

Op de borden drie en vier wordt om de 3e prijs geschaakt. Eelke de Boer - Warre de Waere en Patrick Terhuven en Jip Damen gaan nog wel degelijk ergens om. Eelke kan tegen Warre na een uur spelen in een Spanjaard met 6.d3 bogen op een plusje. Patrick en Jip smijten een standaard Konings-Indisch op de 64 velden. De aanval op de damevleugel van Patrick komt eerder dan die van Jip. Na een zet of 25 staat het gelijk.

A9 opening topborden

Na bijna twee uur...we hebben een kampioen!!! David Jongste!

David Jongste

(Foto: Harry Gielen)

Wie is er relaxter achter het bord dan hij? David zag Jonas Hilwerda nooit een echte winstpoging wagen. Na 18 zetten werden de handen geschud.

Ondertussen had ook Eelke van Warre gewonnen. Na 24.Ld2 heeft zwart het al moeilijk.

Op het andere bord lijkt Patrick goed bezig tegen Jip. Winstkansen zijn hier voor de jonge Duitser. Na bijna drie uur spelen heeft Patrick alle troeven in handen. Jip staat passief en moet afwachten hoe wit zijn voordeel verder uitbouwt. Jip weet te vluchten in een dubbel toreindspel en lijkt eeuwig schaak te hebben. Nee, kan alleen een stel torens ruilen. En dan staat wit opeens gewonnen. Wat een partij!

Eindstand:

1. David Jongste

2-4. Jonas Hilwerda, Eelke de Boer, Patrick Terhuven

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Akzeptieren