Victor Muntean Open Nederlands kampioen!

 

Eline Roebers meisjeskampioen!

 

Op het moment van het schrijven van de eerste regels van dit verslag is het bijna half 12.

 

Ronde9Tafel1

 

Ook vanmorgen werd er om 9 uur gestart. De matadoren schudden elkaar de hand voor de laatste krachtmeting. Victor Muntean (rechts) en Tim Grutter zitten nu nog volop in hun partij. Bram Albertus en Eline Roebers kwamen al na elf zetten remise overeen. Eline hoopt misschien de meisjestitel hiermee veilig te stellen, maar dan mag Nina de Putter niet winnen van Onno Elgersma; ook zij zijn nog druk bezig. Wordt vervolgd...

 

Ronde9Bord1

 

Victor wint zijn partij en is daarmee Open Nederlands Kampioen bij de C-jeugd (en ongedeeld eerste). Hierboven een foto uit de eindfase. Omdat Nina niet verder kwam dan remise is Eline meisjeskampioen geworden. Beiden van harte gefeliciteerd! Later hopelijk meer...

 

Voor de prijsuitreiking spreek ik nog kort met de twee hoofdrolspelers van de C-groep. Victor, van harte gefeliciteerd met je kampioenschap. Had je het verwacht?

Nou verwacht, weet ik niet, maar ik wist wel dat ik een kans had om te winnen.

Hoe ging je partij tegen Tim?

Hij speelde de opening wel zoals ik had gedacht, ik had me een beetje voorbereid. Mijn tegenstander maakte een foutje waardoor ik een pion won. Daarna slaagde ik erin om twee verbonden vrijpionnen te creëren en ook nog een aan de andere kant van het bord. En dat was niet meer te verdedigen.

Vertel eens, achter je naam staat dat je uit Zweden komt, maar eerder deed je al mee aan de gewone Nederlandse kampioenschappen toch?

In Nederland zat ik op schaakclub De Pioneer in Helmond. Maar vorig jaar zijn we verhuisd naar Zweden. We wonen op een eiland, niet zo heel groot, maar ook niet zo heel klein. Daar is ook een schaakclub en daar zit ik natuurlijk ook op. 

En nu ben je dus een beetje met vakantie in Nederland?

Ja, mijn broertje speelt hier bij de D's en wij logeren met ons allen in een soort van boerderij waar je ook in kunt wonen zeg maar.

Ga je ook weer meedoen aan het gesloten NK in Nederland denk je?

Dat weet ik niet. Het is wel ver reizen en met school en zo is dat best lastig. Ik heb dit jaar wel meegedaan met de Zweedse kampioenschappen. Daar werd ik in mijn categorie 9e.

 Ik wens je veel succes met alles en hoop dat je volgend jaar weer van de partij bent op het ONJK.

Dat hoop ik ook!
Tim, ben je ook wat teleurgesteld?

Ja, wel een beetje. 

Wat ging er mis in de partij?

Ja, ik verloor een pion. Maar ik had niet a4 moeten spelen. Als ik dat niet doe is het misschien wel te houden. Nu lukte dat niet meer.

Maar toch had je verder wel een heel goed toernooi volgens mij? 

Ja, dat klopt wel. Ik ben ook ongedeeld tweede omdat ze onder mij allemaal remise speelden, dus daar ben ik wel blij mee.

Dik verdiend en ik hoop dat je er weer bij bent volgend jaar!

Fijn, dank je wel!