Ook de C-groep is van start gegaan. Zoals meestal is het de groep met de meeste deelnemers: 59 jongens en 15 meiden zullen de komende zes dagen in deze leeftijdsgroep t/m 14 jaar om te titels strijden. Even na half twee barst de strijd op alle borden los. 

AartGroepC

Onder aanvoering van hoofdscheidsrechter Aart Strik heeft iedereen zijn plekje gevonden. In zo'n eerste ronde waarin de onderlinge krachtsverschillen aan de borden het grootst zijn - immers de bovenste helft van de plaatsingslijst neemt het op tegen de onderste helft - vallen de eerste uitslagen soms snel. Maar in de C-groep duurt dat dan toch langer weer langer dan verwacht.

Bord36Leeg

Het is al bijna half drie als we aan een lege tafel de stukken in de beginstelling teruggeplaatst vinden. Op bord 36 heeft Harm Winter het volgens verwachting niet weten te bolwerken tegen Sara Martinez. Geen schande want Sara werd op het afgelopen Nederlands kampioenschap in Assen nog derde bij de C meisjes.
 DrieMeiden

Imre Woest deed het op dat toernooi met een achtste plaats overigens ook niet slecht. Op deze foto lijkt het dat ze het spoor in de opening enigzins bijster is. Al weet je dat bij een schaker natuurlijk nooit: iedereen heeft zijn of haar eigen manier van nadenken... Tegenstander Victor Muntean (opvallend genoeg plotseling met een Zweedse landaanduiding achter zijn naam!) won echter wel de partij.

EenBordOver

Enkele uren later zijn het Jie-Ren Tjin a Lien en Christian Torensma die als laatsten in de C-groep bezig zijn. Jie-Ren doet wat hij aan zijn ratingstand verplicht is: hij wint. Van de 37 partijen eindigde er uiteindelijk slechts één remise: Irmin Mainka uit Duitsland wist haar tegenstander een half punt afhandig te maken. Maar de winnaars van de ronde waren Tristan Maas en Masha Lindenaar: als enigen vandaag wonnen zijn van hun beter geachte tegenstander.

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Akzeptieren