Ook de C-groep is van start gegaan. Zoals meestal is het de groep met de meeste deelnemers: 59 jongens en 15 meiden zullen de komende zes dagen in deze leeftijdsgroep t/m 14 jaar om te titels strijden. Even na half twee barst de strijd op alle borden los. 

AartGroepC

Onder aanvoering van hoofdscheidsrechter Aart Strik heeft iedereen zijn plekje gevonden. In zo'n eerste ronde waarin de onderlinge krachtsverschillen aan de borden het grootst zijn - immers de bovenste helft van de plaatsingslijst neemt het op tegen de onderste helft - vallen de eerste uitslagen soms snel. Maar in de C-groep duurt dat dan toch langer weer langer dan verwacht.

Bord36Leeg

Het is al bijna half drie als we aan een lege tafel de stukken in de beginstelling teruggeplaatst vinden. Op bord 36 heeft Harm Winter het volgens verwachting niet weten te bolwerken tegen Sara Martinez. Geen schande want Sara werd op het afgelopen Nederlands kampioenschap in Assen nog derde bij de C meisjes.
 DrieMeiden

Imre Woest deed het op dat toernooi met een achtste plaats overigens ook niet slecht. Op deze foto lijkt het dat ze het spoor in de opening enigzins bijster is. Al weet je dat bij een schaker natuurlijk nooit: iedereen heeft zijn of haar eigen manier van nadenken... Tegenstander Victor Muntean (opvallend genoeg plotseling met een Zweedse landaanduiding achter zijn naam!) won echter wel de partij.

EenBordOver

Enkele uren later zijn het Jie-Ren Tjin a Lien en Christian Torensma die als laatsten in de C-groep bezig zijn. Jie-Ren doet wat hij aan zijn ratingstand verplicht is: hij wint. Van de 37 partijen eindigde er uiteindelijk slechts één remise: Irmin Mainka uit Duitsland wist haar tegenstander een half punt afhandig te maken. Maar de winnaars van de ronde waren Tristan Maas en Masha Lindenaar: als enigen vandaag wonnen zijn van hun beter geachte tegenstander.