Voor aanvang van ronde heeft zich rondom bord 1 van Groep C een gezellige bende verzameld. Is het om Elmar Roothaan die net plaats heeft genomen achter de witte stukken moed in te spreken voor zijn partij tegen ratingfavoriet Onno Elgersma?  

Livebord1Ronde3

 Even later heeft iedereen zich op zijn eigen plaats genesteld en wensen Onno en Elmar en alle anderen elkaar een goede partij.  

Bord1Ronde3

 Onno, die in de eerste twee ronden redelijk eenvoudig wist te winnen, wordt het vuur na aan de schenen gelegd. Elmar offert een kwaliteit voor een pion en een actievere stelling. Ondanks lang nadenken wordt dat laatste Onno teveel. Hij blijft zitten met twee torens tegen een dame en een loper, een voordeel dat Elmar zonder probleem weet uit te buiten: 1-0.

Aan bord 2 wist de pas elfjarige Dylan Achutan de drie jaar oudere Gilian Honkoop uitstekend weerwerk te bieden. Sterker nog, hij nam het initiatief en meende op een bepaald moment een onweerlegbaar mat te zien. Helaas voor hem was Gilian hem net een stap voor...:

Ook Quinten Salomons wist goede zaken te doen tegen een hoger geplaatste. Tegen Eline Roebers slaagde hij erin een fraaie gedekte vrijpion op d6 te krijgen. Eline zette daar echter gevaarlijk en volgens de computer beslissend spel tegenover op de koningsvleugel. Door een onachtzaamheid van haar kant bleek de d-pion plotseling toch door te kunnen lopen en dat werd haar fataal.

Gilian, Elmar en Quinten leiden nu samen met Tim Grutter en Bram Albertus de dans met allen drie uit drie. Maar iedereen snapt, we zijn pas op eenderde van de rit, en dit is dus pas het begin...