A groep

Vier spelers met drie punten. De perfecte score. Aan de eerste twee borden. Belooft dat vuurwerk? Er waren pogingen tot wat rotjesgeknal, maar echt spetteren deed het niet.

Jip Damen en Jonas Hilwerda speelden het Hollands met een snel h4. Jip wilde wel en leek ook iets te hebben, maar voor het meer moest hij gaan offeren. Hup, een kwaliteit. En nadat de rook was opgetrokken een eindspel dat door geen van beide kanten gewonnen kon worden. Jip had op punten gewonnen, maar zo gaat het niet in het schaken.

 In een Konings-Indische finachetto probeerden Dries van Malder en Lando Korten elkaar het leven zuur te maken. Belgisch Dries won een pion en vergat dat dit met elk een toren op het bord toch gewoon een pion meer is. De zwarte stukken waren echter activever. Dus ook hier een puntendeling.

A ronde 4 Lando van malder

 Van de achtervolgers speelden Godde en De Boer ook gelijk, terwijl bij Xander Pauwels en Thomas Moerman ook het punt gedeeld werd.

Was er dan niemand die aan de topborden won? Gelukkig wel. David Jongste tackelde Thijs de Bock in een Sicliaanse Taimanov. het was een taai gevecht waarin het punt terecht naar David ging.

Aan de kop verandert er niks. Op de tweede plaats staat nu David Jongste op een half punt achterstand.