Om deze bekers gaat het in groep C:

BekersGroepC

En ... om vette geldprijzen! Ook daarin is het ONJK een uniek toernooi. Voor de (ongedeelde) winnaar van de C-groep ligt er €100 aan de eindstreep, de nummers twee en drie verdienen €75 en €50. Bij gelijk aantal punten worden de betrokken prijzen bij elkaar opgeteld en gedeeld door de betreffende spelers.

Lange tijd leek het vanmiddag dat Gilian Honkoop een belangrijk voorschot zou gaan nemen op de hoofdprijs. Vanochtend alleen aan kop gekomen zag het ernaar uit dat hij nog een half punt meer op zijn naaste concurrenten uit kon lopen. Met genoegen constateerde Gilian dat vier daarvan op de borden 2 en 3 onderling remiseerden. 

Ronde5Bord1

 Zelf kwam Gilian met voordeel uit de opening dat hij langzaam uit leek te bouwen. Tim Grutter moest veertig zetten in de verdediging, maar dat deed hij zeer hardnekkig. Zwart won een pion maar moest daar ook dameruil voor toestaan. En met ongelijke lopers bracht Tim het knap naar keihard remise:

Net over de helft van het toernooi blijft Gilian dus aan de leiding. Maar het aantal achtervolgers op een half punt is alleen maar groter geworden: dat zijn er nu maar liefst acht! Spannend!