B groep

Na zes ronden gaat Mick van Randtwijk nog steeds aan de leiding, maar zijn 100% score is hij kwijt. Het valt ook niet mee om vanuit een gelijke stelling, ontstaan vanuit een c3-Sicliaan te winnen. Luuk Balemans en Mick schudden elkaar op de 34e zet de hand.

 Dai Wenzhi knoopte Tobias de Vries op. Die ving een pionnenstorm in een Franse Steinitz niet goed op. Echte fout, 20.f6+ toelaten.

Wlliam Gijssen verraste Daniel Schaefer met de Chatard-Aljechin in het Frans. Daniel deed 7...Ke7. Nu niet direct denken wat een maffe zet, de grote Kortsnoy speelde het ook een keer tegen Morozevitsj. Dat hij verloor doet er even niet toe. De zet 9...Te8 was niet goed. Daarna ging het snel bergafwaarts. Mat door William in 23 zetten.

En ook even het partijtje van Eli Salem Elier (1982) bekijken. Okay, zijn tegenstander Job Segers heeft maar een 1429 rating. Dus dan zet je de knop in de offerstand en hup vooruit met die stukken. Ergens zal het wel winnen.

 

Na zes ronden gaat Mick nog fier aan de leiding, maar hij voelt de hete adem van Wenzhi Dai in zijn nek. Hij heeft een half minder. Daarachter op een halfje Daan Noordenbos, Robbert de Cruyenaere en Luuk Baselmans.