Mvr 7e ronde

Wie niet waagt, die niet wint. Mick van Randtwijk offerde in de zevende ronde twee lopers tegen Daan Noordenbos en won vervolgens vlot. Had Daan het anders gespeeld, remise was zijn deel geworden. En misschien had er nog wel meer in gezeten.

Olivier Verheyen verslikte zich in wat tactiek tegen William Gijssen. Een eigenaardige Siciliaan leverde wit een betere stelling op. Echter 14.Ld6x is voordeel en 14.ef7x+ levert te weinig op. De zet 16.Td3 was van een planeet waar ze levensmoe zijn en het schaakspel vaarwel hebben gezegd. Al staat zwart ook na andere zetten beter. Een goed opgezette partij van Olivier, maar jammer genoeg net niet scherp genoeg om het af te maken.

Wenzhi Dai won ook. Tegenstander Luuk Baselmans behandelde de Steinitz in het Frans voorbeeldig totdat hij 17...Pa4 speelde. Om het witte initiatief op de koningsvleugel in te dammen was 17...Pe4 noodzakelijk. Wenzhi greep direct zijn kans. Hij speelde f5 en won niet veel later een kwaliteit. Daarmee ging hij het eindspel in. Dit was misschien te houden, maar Luuk ruilde de dames en werd in het vervolg langzaam maar zeker uitgeteld.

Tobias de Vries won in deze groep nog van Iris Schelleman en Ivo Warmerdam bond Stefan Vleming aan zijn zegekar, de partij Robbert de Cruyenaere en Ali Salem Eiler werd remise.

In deze groep zal de strijd om de bokaal met de gouden oren ongewtijfeld gaan tussen Mick van Randtwijk (6 1/2) en Wengzhi Dai (6). Op een vol punt achterstand drie spelers.