begin 7e ronde lege borden

Eelke de Boer was als eerste klaar in de 7e ronde. Tegen William Boudry kwam een Pirc op het bord waarin Eelke een weinig bekend stukoffer bracht. Schrok William hier zo van dat hij direct in de fout ging? Alleen 13..Dc7 is speelbaar. Na dameverlies spartelde William nog even tegen, maar op zet 24 ging de koning om.

Spektakel was er op het eerste bord waar om de koppositie werd gespeeld. Lando Korten offerde in de Makagonov van het Konings-Indisch tegen David Jongste een pion voor aanval tegen de zwarte koning. David deed het al direct goed door 13...Te7 te spelen. Na 13...Te8 zijn er een aantal partijen bekend waarin zwart snel van het bord wordt geblazen. Wit bouwde aan zijn aanvalsstelling en David besloot op de 25e zet om zijn dame te geven voor een sloot aan materiaal. Lando raapte wat pionnen en..ja, wat bezielde hem? Niet gezien, waarschijnlijk. Na 32.Dg5x verliest wit de dame, na 32.Df5+ verliest zwart de partij. Zuur druiven eten voor de Duitser.

Sim Maerevoet won een fraaie positionele partij van Xander Pauwels. In een Orthodox damegambiet met 5.Lf4 bleef zwart met het zorgenkindje op c8 zitten. De dode loper deed niet mee. Zwart kwam nooit tot c5 of e5 om de loper ruimte te geven. In plaats daarvan koos hij voor een soort Stonewall opstelling. Daarin drukte wit over de h-lijn drukte en met een leuk paardoffer bezegelde hij zwarts lot. Een kansloze pot van Xander.

In de overige partijen won Warre de Waele van Dries van Malder en Jasper Holtel van Sterre Dauw. Jonas Hilwerda en Patruck Terhuven speelden remise.

Na zeven ronden gaat David Jongste nu aan kop met 6 punten. Op een halfje staat Eelke de Boer, terwijl Lando Korten, Jonas Hilwerda en Sim marevoet vijf punten hebben. Nog twee ronden te gaan. In de A-groep is nog niks zeker.