Op dit ONJK geven onze buurlanden met twee stevige contingenten acte de présence. De ochtendronde in groep C kende aan de borden 3, 4, 5 en 6 een heuse Nederland - Duitsland interland. Of misschien moet je zeggen Duitsland - Nederland, omdat het Zwitserse (immers: Swiss) indelingsprogramma onze gasten allen de witte stukken had toebedeeld.

 

Ronde7Tafel2

 

Aan bord 3 werd het evenwicht tussen David Toval en Eline Roebers niet verbroken. Een logische remise was het gevolg. Naast hen brachten Jonathan Wensink en Victor Muntean meer vuurwerk. Al begon dat met een misser van wit op zet 12 waarmee zijn loper opgesloten raakte. Victor, die we ondanks zijn tegenwoordige Zweedse schaaknationaliteit voor het gemak toch maar even tot de Nederlanders rekenen, wist daar wel raad mee waarmee Nederland dus op voorsprong kwam.

 

Ronde7Tafel3

 

Een tafel verder werd Alwin Mainke langszaam door Nina de Putter van het bord geschoven. Voor  buurman en 'teamgenoot' Dominggus Paays was dat het sein om na twintig zetten de vrede te sluit met Adrian Kamp. Met andere woorden: een overtuigende 3-1 overwinning voor het Nederlandse team.

Aan bord 1 had Gilian Honkoop het lastig. Tegenstander Bram Albertus gaf uitstekend druk op de damevleugel, won ook een kwaliteit maar stelde zich tevreden met remise.

 

Ronde7Bord1

 

Gilian zag daardoor wel de in dit toernooi regelmatig spelende Tim Grutter langszij komen. Hij bracht de dame van Onno Elgersma dermate in het nauw dat die alleen ten koste van pionverlies kon overleven. Even leek het erop dat het toreneindspel misschien te houden was, maar de verbruikte bedenktijd deed zwart ook al geen goed en Tim won.

Gilian en Tim dus nu aan kop op een half punt gevolgd door Victor, Bram en Nina. Zeker is dat de beslissing niet vandaag maar in de laatse ronde zal vallen. Zoals het hoort!

 

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Akzeptieren