Denktank

Vandaag een druk programma voor de DEFGH-zaal. Waar de D- en E groep 3 rondes spelen verschijnen de FGH-spelers maar liefst 4 keer achter het bord. Voordat de eerste ronde van de dag kan beginnen moet er eerst nog een andere traditie in stand gehouden worden. Met ruim 300 deelnemers en 6 dagen schaken is de kans groot dat we een jarige in ons midden hebben. Vandaag was Jens Ortgiess de jarige in ons midden. Naast de gebruikelijke versierde stoel en het lang zal hij leven (wie kan nou zeggen dat hij door 150 kinderen is toegezongen?) kreeg hij namens de organisatie het énige echte ONJK-shirt cadeau. Jens, van harte gefeliciteerd met je 12e verjaardag!

Jens Ortigiess bewerkt

Dat schaken naast een gezellige bezigheid ook een serieuze aangelegenheid is hebben de deelnemers vanochtend maar weer eens bewezen. Wie een rondje door de speelzaal liep kon een fotocollage maken van hard nadenkende kinderen. Voor de aardigheid hebben we dat dan ook maar gedaan. Iedereen heeft wel zijn of haar favoriete ‘’nadenk-houding’’ om de partij tot een goed eind te kunnen brengen.

Groep D en E

Ronde 2:

Dat een goede 'denk-houding' tot mooie zetten kan leiden laat Pjotr Cappan (E-groep) zien. Met het mooie 16. Lh6! kwam er een krachtige aanval op gang:

Partij Cappan – De Heij Bord E2.3

In de D groep werd er op het vijfde bord een tactisch schouwspel opgevoerd tussen Leon D’Haenens en Evi Maris. Een partij met wisselende kansen voor beide partijen die zeker de moeite waard is om na te spelen:

Partij D’Haenens – Maris Bord D2.5

Ronde 3:

Foto Debunne Custom

Iedereen moet wel eens tegen bekende of vriend(in) schaken. Op bord 25 in de D-groep vond er een heuse familiestrijd tussen Tibe en Lasse plaats. Een vriendelijke en snelle werd het niet. De broers Debunne maakten er een harde strijd van en waren als een van de laatste bezig. Helaas voor Lasse trok Tibe ditmaal aan het langste eind, al zal dit ook vast andersom gebeuren!

Ronde 4:
Na 4 van de 13 rondes is het wel eens tijd om een blik op de stand te werpen. In de D-groep nog één speler met een perfecte score van 4 uit 4, Leandro Slagboom. Morgen neemt hij het op tegen Kathleen Velasco die als laatste bezig was (en won) van Fabian de Vries. Achter hem staat een groep van vijf 3,5 punters die er alles aan zullen doen om hem van de eerste plek te verstoten.
In de E-groep nog twee spelers met de volle 100%, Pjotr Cappan en Canzhou He. De heren zullen morgenochtend uit gaan maken wie de leiding in het klassement behoudt. Daarachter zijn nog 4 spelers met 3 uit 4 die ook nog steeds bovenin meedoen. Morgenavond zullen we zien wie er na zeven rondes (we zijn dan al weer over de helft) bovenaan staat