Schaken & voetbal

Inmiddels zijn we alweer op de helft. Nog maar drie dagen schaken waarvan de donderdag traditiegetrouw een ‘rustdag’ is. Qua schaken is er enkel een ochtendprogramma waarbij de D en E groep één partij spelen en de FGH groep twee partijen. Om deze dag toch nog van een complete invulling te voorzien heeft het ONJK haar eigen voetbaltoernooi op de donderdagmiddag. Dit was bij binnenkomst in de zaal al goed te zien. Veel spelers zaten namelijk al in volledige sporttenues achter het bord. Velen hadden zelfs het shirt van hun favoriete voetbalclub aan, hierbij was FC Barcelona duidelijk de favoriet. Wanneer er naar de favoriete spelers gekeken werd sprong er één naam tussenuit: Neymar. De Braziliaanse spelmaker speelde afgelopen seizoen voor FC Barcelona en is kort geleden voor niet minder dan €222 miljoen euro vertrokken naar PSG. Jammer voor onze FC Barcelona fans, al zal Sven de Putter (in PSG shirt) hier minder verdrietig om zijn.
Vanmiddag is het de beurt aan onze deelnemers om te schitteren op het voetbalveld. Dat het beste team mag winnen en dat iedereen de dag zonder kleerscheuren mag doorkomen!

Fotocollage dag 4

Dag van de eindspelen

Waar gisteren al een beetje op gehoopt werd is door de spelers meer dan waar gemaakt. Veel topborden maakten er een harde strijd van met vooral (toren)eindspelen tot gevolg:

Het volgende eindspel eindigde in remise. Tyani miste echter in het eindspel een mooie kans op de winst:

In de D-groep twee koplopers: Leandro Slagman en Jan Casur. Door de derde opeenvolgende remise van Leandro zag Jan zijn kans schoon om met een overwinning langszij te komen. In de E-groep lijkt de tweestrijd tussen Pjotr (7 punten) en Canzhou (7,5 punten) steeds serieuzer te worden. De achtervolgers (5,5 punten) moeten alle zeilen bijzetten om de aansluiting om het kampioenschap terug te vinden.

Morgen staan er weer drie rondes op het programma, we zullen zien wie er morgen na 11 van de 13 partijen aan kop gaan!