(be)heersende griep?

Voordat we aan de laatste dag beginnen komen we eerst maar even terug op gisteren. Geen verslag voor zowel de DE als de FGH, hoe komt dat? Helaas lijkt er een buikgriep door de sporthal heen te sluipen. Één voor één kiest hij zijn slachtoffers uit, om vervolgens de ‘gelukkigen’ te trakteren op een prettige dag. Gisteren was ik aan de beurt… en was ik niet in staat een verslag te schrijven.

Gelukkig zijn we vandaag wel weer van de partij om de ontknoping te kunnen verslaan. In alle groepen is nog van alles mogelijk en zullen alle spelers nog één dag hun best moeten doen om het gewenste resultaat te bereiken. Iedereen die vandaag door ziekte niet aanwezig is wensen we natuurlijk veel beterschap en zien we volgend jaar hopelijk weer terug!

Om gisteren niet helemaal voorbij te laten gaan nog even aandacht voor het volgende: waar we normaal gesproken al aandacht besteden aan één jarige hadden we gisteren een tweeling die hun elfde verjaardag vierden. Eva en Florian, van harte gefeliciteerd! De traktatie zal de D-spelers vast goed gesmaakt hebben.

Tweeling 1Tweeling 2

Vandaag zoals gezegd de laatste rondes en dan zit de 43e editie er alweer op. Altijd spannend of zo’n laatste dag helemaal volgens verwachting en naar wens verloopt. Zo ook voor de spelers. Hier hebben Micha Lindenaar en Lauri Maris iets op gevonden. Een mooie knuffel naast het bord moet beide spelers naar een goed resultaat leiden!

Knuffel 1Knuffel 2

De kampioen is bekend!

Met nog drie ronden te spelen is er nog een speler met 100%, Kobe Smeets. Kobe wordt echter door drie man op 5 uit 6 achtervolgt. Één van deze achtervolgers werd echter vrij snel teruggezet:

Kobe Smeets

Door een remise in de achtste ronde tegen Polle van Arendonk kon de eindoverwinning Kobe bijna niet meer ontgaan, al zorgde de winst op Ingmar Mainka voor de kroon op zijn werk. Met 8,5 uit 9 een terechte kampioen!

Op de tweede plaats is Polle van Arendonk geëindigd. Polle moest al snel aan een inhaalronde beginnen doordat de derde ronde verloren ging tegen Tommy Grooten. Na een inhaalslag van 4,5 punten moest het in de laatste ronde gebeuren tegen de GH kampioen eerder deze week:

Polle van Arendonk

Tot slot de nummer drie om het podium compleet te maken, Tommy Grooten. In tegenstelling tot Polle zal Tommy een stuk tevredener zijn over de derde ronde:

Tommy Grooten

Dat was het dan, het toernooi is voorbij en het laatste verslag staat erop... rest mij niks meer dan iedereen te bedanken voor de deelname en hopelijk tot volgend jaar!