Denktank

Vandaag een druk programma voor de DEFGH-zaal. Waar de D- en E groep 3 rondes spelen verschijnen de FGH-spelers maar liefst 4 keer achter het bord. Voordat de eerste ronde van de dag kan beginnen moet er eerst nog een andere traditie in stand gehouden worden. Met ruim 300 deelnemers en 6 dagen schaken is de kans groot dat we een jarige in ons midden hebben. Vandaag was Jens Ortgiess de jarige in ons midden. Naast de gebruikelijke versierde stoel en het lang zal hij leven (wie kan nou zeggen dat hij door 150 kinderen is toegezongen?) kreeg hij namens de organisatie het énige echte ONJK-shirt cadeau. Jens, van harte gefeliciteerd met je 12e verjaardag!

Jens Ortigiess bewerkt

Dat schaken naast een gezellige bezigheid ook een serieuze aangelegenheid is hebben de deelnemers vanochtend maar weer eens bewezen. Wie een rondje door de speelzaal liep kon een fotocollage maken van hard nadenkende kinderen. Voor de aardigheid hebben we dat dan ook maar gedaan. Iedereen heeft wel zijn of haar favoriete ‘’nadenk-houding’’ om de partij tot een goed eind te kunnen brengen.

Fotocollage denktank F en GH groep

In deze groepen zat het tempo er zoals gewoonlijk weer lekker in. Veel spelers vinden alles wat naast het bord gebeurt minstens zo belangrijk als wat er daadwerkelijk op het bord gebeurd. En gelijk hebben ze, wat is er nou leuker dan naast het schaken ook nog een praatje te houden? In ieder geval ging de vijfde ronde waar mogelijk nog sneller. Nu was er immers een grote buikschuifbaan en een stormbaan die buiten op de deelnemers stond te wachten. Als kers op de taart stond er ook nog een suikerspin- en popcornmachine op de deelnemers te wachten om hen van een lekkere traktatie te voorzien!

Foto buiten 2 bewerkt

Ondertussen zijn de individuele FGH toernooien alweer over de helft. In de F-groep gaat Thiemen Dekker met 5,5 uit 6 gevolgd door Robin van Leeuwen met 5 uit 6. In de GH-groep gaat Oscar Verwer met 5,5 uit 6 aan de leiding gevolgd door Tommy Grooten en Gachatur Kazarjan met 5 uit 6. Alle koplopers worden echter achtervolgd door een grote groep 4,5 en 4-punters.
Morgen zijn er in beide toernooien nog 3 rondes te spelen. Het is daarom nog goed mogelijk dat er nog het een en ander aan de top veranderd. Maar ook alle andere kinderen hebben morgen nog drie partijen te gaan waarin nog genoeg persoonlijke successen te behalen zijn! En wie dan nog niet uitgespeeld is, donderdag t/m zaterdag is het gemengde FGH-toernooi waar er weer 9 ronden te spelen zijn.

Tot morgen!

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Akzeptieren