Technisch ongemak

Tegenwoordig zijn we verwend met de nieuwste technologische snufjes. Waar er ruim twintig jaar geleden nog maar nauwelijks over de (huis)computer gesproken werd hebben de meesten tegenwoordig een veel sterker alternatief in de broekzak zitten. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook voor ons verslaggevers. Waar vroeger alles met de hand uitgeschreven moest worden (en later de typmachine) kunnen we nu achter de computer kruipen om ditzelfde verslag te maken met allerlei mooie toevoegingen en opmaakmogelijkheden. Hierdoor zijn we echter wel afhankelijk geworden van deze techniek, zo ook gisteren en vanochtend.
Wat ga je dan doen, pen en papier of hopen dat het goed komt? In ieder geval kunnen we een jarige in ons midden nog steeds feliciteren (of gaat dat inmiddels via whatsapp en facebook?). Vandaag is Finn Wiggers 12 jaar geworden. Ook voor hem was zijn stoel versierd, werd hij toegezongen door alle kinderen en kreeg hij van de organisatie het ONJK-shirt cadeau!

Wiggers bijgewerkt

Vervolgens is de ICT-afdeling druk bezig met oplossen van het probleem. Dit betekend echter wel dat we nog niet verder konden… geluk is er in de DEFGH-zaal genoeg te zien. En bovendien wordt in deze zaal iemand met een naamkaartje al snel voor wedstrijdleider aangezien. Dit zorgt trouwens best voor leuke situaties. De meest voorkomende vraag is een pen voor het scoreformulier, misschien toch handig om voortaan een pen bij de hand te hebben.
Gelukkig doet de techniek het weer en hoeft dit verslag niet met de hand geschreven worden!

FGH

Wanneer de techniek weer bruikbaar is hebben de FGH-groepen er alweer twee rondes opzitten en bijna toe aan de laatste ronde. Tijd om een blik op de stand na 8 rondes te werpen. In de F-groep hebben we een enigszins verassende leider in de naam van Thiemen Dekker. Thiemen begon dit toernooi als 6e geplaats maar heeft laten zien over de nodige schaakkwaliteiten te beschikken. Robin van Leeuwen is de enige speler die hem de laatste ronde nog kan bijhalen of zelf voorbij kan gaan. Gaat het Thiemen lukken de eerste plaats te behouden?

Thiemen Dekker

Thiemen Dekker in actie met de zwarte stukken

In de GH groep hebben we Tommy Grooten die de ranglijst aanvoert met 7 uit 8. Na een missertje in de eerst ronde heeft Tommy ondertussen een imposante winstreeks neergezet van zeven partijen. Tommy wordt echter op de voet gevolgd door Hugo Froeyman en Oscar Verwer met 6,5 uit 8. Wie van de drie mag uiteindelijk op de hoogste trede van het podium gaan staan?

Tommy Grooten

Tommy Grooten (met wit) tegen Gachatur Kazarjan

Wie het ook gaat worden, iedereen is voor het begin van de laatste ronde een klein beetje de winnaar. Met een mooie ONJK-sleutelhanger en vaantje gaan alle deelnemers met een mooi presentje naar huis!

Aandenken FGH