Schaken & voetbal

Inmiddels zijn we alweer op de helft. Nog maar drie dagen schaken waarvan de donderdag traditiegetrouw een ‘rustdag’ is. Qua schaken is er enkel een ochtendprogramma waarbij de D en E groep één partij spelen en de FGH groep twee partijen. Om deze dag toch nog van een complete invulling te voorzien heeft het ONJK haar eigen voetbaltoernooi op de donderdagmiddag. Dit was bij binnenkomst in de zaal al goed te zien. Veel spelers zaten namelijk al in volledige sporttenues achter het bord. Velen hadden zelfs het shirt van hun favoriete voetbalclub aan, hierbij was FC Barcelona duidelijk de favoriet. Wanneer er naar de favoriete spelers gekeken werd sprong er één naam tussenuit: Neymar. De Braziliaanse spelmaker speelde afgelopen seizoen voor FC Barcelona en is kort geleden voor niet minder dan €222 miljoen euro vertrokken naar PSG. Jammer voor onze FC Barcelona fans, al zal Sven de Putter (in PSG shirt) hier minder verdrietig om zijn.
Vanmiddag is het de beurt aan onze deelnemers om te schitteren op het voetbalveld. Dat het beste team mag winnen en dat iedereen de dag zonder kleerscheuren mag doorkomen!

Fotocollage dag 4

We zijn (weer) begonnen

Na de aparte leeftijdstoernooien is vandaag het gemengde FGH-toernooi van start gegaan. Voor een groot aantal deelnemers het tweede toernooi, voor enkelen gaat het ONJK nu pas beginnen.

FGH onderschrift

De indeling liet door wat late registraties nog even op zich wachten. Zodoende verzamelde zich een grote menigte voor de bekende tafels in de DEFGH-zaal totdat iedereen zijn plaats mocht opzoeken.

Wachten

Een kwartier later dan de planning kon het toernooi daadwerkelijk van start gaan. Gelukkig waren alle spelers zo vriendelijk om de eerste ronde goed door te zetten zodat de tweede ronde wel netjes om half elf kon beginnen, spelers bedankt!
Zoals altijd zijn de eerste rondes dusdanig ingedeeld dat er grote ratingverschillen moeten worden overbrugt door de onderste helft van de plaatsingslijst. Hierin slaagde Jay-Giani Sapulette. Ondanks de ruim 400 elo punten minder slaagde hij erin om de eerste ronde te winnen.

Morgen gaan we een flinke slag maken in het toernooi, maar liefst vier rondes staan er op het programma en kunnen we wat meer gaan zeggen over het verloop van het toernooi. Het beloofd in ieder geval nog twee sfeervolle en drukke schaakdagen te worden!