B groep 8

In de B-groep gaat het tussen Mick van Randtwijk en Wengzhi Dai. De Chinees is een gevaarlijke mannetje die graag wat offert en het liefst de aanval kiest. Mick speelt vooral strategische partijen, maar staat ook tactisch zijn mannetje. Met nog twee ronden te gaan was het verschil tussen deze twee een half punt in het voordeel van Mick.

Wengzhi Dai was snel klaar met Ivo Warmerdam. Die kende de theorie van een Franse 3.Pd2 variant, maar niet waar het in die stelling nu om ging. Hij verzwakte zijn kongsstelling, raakte toen een pion kwijt en daarna nog een. Ivo vond het wel genoeg. Handje schudden en morgen een desondanks al geslaagd toernooi een nog betere glans geven.

Mick speelde tegen Tobias de Vries. Die deed er alles aan om stukken te ruilen. Vanuit een remise staand eindspel wist Tobias zich echter de das om te doen. Mick raapte een paar pionnen en daarna de zoete vruchten van de overwinning. Mick op 7 1/2 en Whengzi op 7 punten. Alle overige spelers zijn kansloos.

Toch even een paar van hen noemen. De Duitse Ali Salem Elier mocht het tegen Luuk baselmans proberen. In een Fransoos met 3.Pd3 ging wit voor een breed pionnenfront. Dan de koning in veiligheid en op aanval spelen. Zwart had nergens enig tegenspel. met zijn laatste pionzet wint Ali geforceerd een stuk.

Daan Noordenbos had de zeperd tegen Mick van Randtwijk verwerkt. Hij legde een vlotte overwinning op de mat.