Op het ONJK starten de ochtendpartijen al om 9 uur: voor schakers een ongebruikelijk tijdstip. Is het ONJK ook daarin een uniek toernooi? De jonge Duitser David Toval (11 jaar) trof in elk geval een speler die nog niet helemaal wakker leek te zijn:

Waren er nog meer spelers voor wie het te vroeg was alles uit de kast te halen? Zo te zien aan de bovenste vier topborden wel. Drie daarvan sloten na iets meer dan 20 zetten met een bord vol stukken de vrede. Gilian Honkoop, die aan bord 1 wel won, is daardoor alleen aan de leiding gekomen. Tegenstander Elmar Roothaan besloot net als gistermiddag materiaal te offeren maar dat pakte nu volstrekt verkeerd uit. Of had hij het misschien gisteravond te laat gemaakt na zijn mooie resultaat?

Bord13GroepC

Wie van dat alles geen last hadden waren Cato de Zoeten en Dylan Achutan. Aan bord 13 wisten zij als laatst overgebleven schakers van de groep niet van ophouden. En spannend was het zeker wat blijkt uit de haag van toeschouwers rondom hen. Ook het geduld van redacteur Jos Damen werd hiermee trouwens stevig op de proef gesteld. Hij is namelijk de schrijver van de aloude ONJK rubriek Bord 13. Op de foto leunt hij op de achtergrond tegen de muur in afwachting van het einde van de partij zodat hij eindelijk zijn verslag kan schrijven. Hoe de partij afliep kun je dus lezen in verslag Bord 13 - dag 3!

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok