Op het ONJK starten de ochtendpartijen al om 9 uur: voor schakers een ongebruikelijk tijdstip. Is het ONJK ook daarin een uniek toernooi? De jonge Duitser David Toval (11 jaar) trof in elk geval een speler die nog niet helemaal wakker leek te zijn:

Waren er nog meer spelers voor wie het te vroeg was alles uit de kast te halen? Zo te zien aan de bovenste vier topborden wel. Drie daarvan sloten na iets meer dan 20 zetten met een bord vol stukken de vrede. Gilian Honkoop, die aan bord 1 wel won, is daardoor alleen aan de leiding gekomen. Tegenstander Elmar Roothaan besloot net als gistermiddag materiaal te offeren maar dat pakte nu volstrekt verkeerd uit. Of had hij het misschien gisteravond te laat gemaakt na zijn mooie resultaat?

Bord13GroepC

Wie van dat alles geen last hadden waren Cato de Zoeten en Dylan Achutan. Aan bord 13 wisten zij als laatst overgebleven schakers van de groep niet van ophouden. En spannend was het zeker wat blijkt uit de haag van toeschouwers rondom hen. Ook het geduld van redacteur Jos Damen werd hiermee trouwens stevig op de proef gesteld. Hij is namelijk de schrijver van de aloude ONJK rubriek Bord 13. Op de foto leunt hij op de achtergrond tegen de muur in afwachting van het einde van de partij zodat hij eindelijk zijn verslag kan schrijven. Hoe de partij afliep kun je dus lezen in verslag Bord 13 - dag 3!