Jonas Hilwerda 1e bord r6

Veel interessante partijen in de 6e ronde.

Op het eerste bord had Jonas Hilwerda wit tegen Lando Korten. De Groninger haalde minder dan niks uit de opening. Hij stond een paar pionnen achter, maar kon bogen op compensatie. Die resulteerde uiteindelijk in een halfje.

Op het tweede bord speelden Jip Damen en David Jongste een Konings-Indier zonder Pf3 en met een snel g4 voor wit. Tot 12...De8 volgden de jongens een partij Schandorff-Fosser (2016) waarin wit met 13.hg6x verder ging. David won na spannende verwikkelingen.

Eelke de Boer speelde een Konings-Indische partij tegen Dries van Malder beter. Een doorbraak, 53...b3, in het verre eindspel deed Dries de das om.

Patrick Terhuven won tegen Sterre Dauw een pion en liet daarna niet meer los. Het beest ging van d4 naar d5. Zwart had het ongetwijfeld beter kunnen doen, maar verdedigen is soms behoorlijk lastig. Toen de zwarte stukken werden afgesneden gaf Sterre op: de d-pion zou onbedreigd naar promotie llopen.

William Boudry won een mooie positionele partij tegen het Hollands van Fabian Stemmler. Het kwaliteitsoffer is volledig correct. Met 30...b6 ging de Duitser in de fout, een zet als 30..Kh8 viel te proberen. Nu werd de zwarte koning na wat offergeweld over de rand van de afgrond geduwd.

Matthias Godde en Warre de Waele speelden een soortement van Colle waarin fris op de aanval speelde, een kwaliteit offerde en die niet meer terug zag. Ook niet in het lichte stukken eindespel dat uiteindelijk op het bord kwam. De witte d-pion leek gevaarlijk, maar zwart liet een b-pion richting overkant lopen. Dat gaf de doorslag.Puntje voor Warre, maar jammer van het aanvalsspel van Matthias.

Lando Korten en David Jongste gaan met 5 punten aan kop. Vier spelers staan op een halfje.
 

 

 

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok