Boren 3e ronde B groep 1

Aan de topborden in de B-groep een 'Vorentscheidung' zoals de Duitsers dat zo mooi weten te noemen. Acht spelers met 2 punten. De winnaars nemen de leiding, de rest moet zwoegen in de achtervolging.

Robert de Cruyenare ging samen met Wenzhi Dai in een Konings-Indier wat 'kruip door schuif door' schaken. Wenzhi boekte een kleine zege door wits goede loper af te ruilen en toen de jonge Belg even niet oplette wat de Chinees er als de kippen bij om schijnofferig op h3 te slaan. Daarna stortte de witte stelling als een kaartenhuis in elkaar. Er ging een stuk in de doos en het eindspel met dat stuk minder had Robert zich kunnen besparen.

Mick van Randwijk deed tegen Annelies Vitharana goede zaken. Een Scandinavische opening leverde hem in een middenspel met zware stukken een vrijpion op. Die moest nog een lange weg afleggen. Rustig verdedigen was het devies. Annelies dacht echter na 28.d6 met 28..Te1+ een slimmigheidje gevonden te hebben. Mick deed doodleuk 29.Kh2 en opeens werd die vrijpion een kanjer. Toen Mick zeven zetten later een dame haalde gaf Annelies op.

Borden 3e ronde B groep

Tobias de Vries en William Gijssen waren elkaar in de opening aan het uitdagen 1.f4..mwah 1..e5 Fromm's tegengambiet? 2.e4 Koningsgambiet 2..d5 Okay, Albin's tegegambiet, als u het nog kunt volgen. Een paar zetten later ging Tobias al in de fout . Even 7.De4x inlassen en er is geen vuiltje aan de lucht. Nu kwam er na het te gemakzuchtige 7.0-0 stukverlies. Tobias probeerde de zaken nog te compliceren maar het eindspel met ook hier een stuk minder was totaal verloren. William het volle punt.

Fardin Hematayar en Oseb Merkon vochten als stoere Hollandse jongens om de laatste plek aan de top van het klassement. Het was een opening zoals Carlsen die had kunnen kiezen. Theoriekennis niet belangrijk. Laten we zien wie het beste kan schaken. Dat was Oseb. Die kwam door op de damevleugel en sloeg met 27..Ld3x toe. De witte stukken waren nog op weg richting stratstelling om de zwarte koning het leven zuur te maken. Fardin deed het direct verkeerd, zodat Oseb ook bij de vier koplopers zit.

In de B-groep gaan voorlopig dus aan kop: Wenzhi Dai, Mick van Randwijk, William Gijssen en Oseb Merkon. Op een halfje achterstand staan in elk geval Daan Noordenbos en Luuk Baselmans.

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok