A groep

Vier spelers met drie punten. De perfecte score. Aan de eerste twee borden. Belooft dat vuurwerk? Er waren pogingen tot wat rotjesgeknal, maar echt spetteren deed het niet.

Jip Damen en Jonas Hilwerda speelden het Hollands met een snel h4. Jip wilde wel en leek ook iets te hebben, maar voor het meer moest hij gaan offeren. Hup, een kwaliteit. En nadat de rook was opgetrokken een eindspel dat door geen van beide kanten gewonnen kon worden. Jip had op punten gewonnen, maar zo gaat het niet in het schaken.

 In een Konings-Indische finachetto probeerden Dries van Malder en Lando Korten elkaar het leven zuur te maken. Belgisch Dries won een pion en vergat dat dit met elk een toren op het bord toch gewoon een pion meer is. De zwarte stukken waren echter activever. Dus ook hier een puntendeling.

A ronde 4 Lando van malder

 Van de achtervolgers speelden Godde en De Boer ook gelijk, terwijl bij Xander Pauwels en Thomas Moerman ook het punt gedeeld werd.

Was er dan niemand die aan de topborden won? Gelukkig wel. David Jongste tackelde Thijs de Bock in een Sicliaanse Taimanov. het was een taai gevecht waarin het punt terecht naar David ging.

Aan de kop verandert er niks. Op de tweede plaats staat nu David Jongste op een half punt achterstand.

 

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok