Om deze bekers gaat het in groep C:

BekersGroepC

En ... om vette geldprijzen! Ook daarin is het ONJK een uniek toernooi. Voor de (ongedeelde) winnaar van de C-groep ligt er €100 aan de eindstreep, de nummers twee en drie verdienen €75 en €50. Bij gelijk aantal punten worden de betrokken prijzen bij elkaar opgeteld en gedeeld door de betreffende spelers.

Lange tijd leek het vanmiddag dat Gilian Honkoop een belangrijk voorschot zou gaan nemen op de hoofdprijs. Vanochtend alleen aan kop gekomen zag het ernaar uit dat hij nog een half punt meer op zijn naaste concurrenten uit kon lopen. Met genoegen constateerde Gilian dat vier daarvan op de borden 2 en 3 onderling remiseerden. 

Ronde5Bord1

 Zelf kwam Gilian met voordeel uit de opening dat hij langzaam uit leek te bouwen. Tim Grutter moest veertig zetten in de verdediging, maar dat deed hij zeer hardnekkig. Zwart won een pion maar moest daar ook dameruil voor toestaan. En met ongelijke lopers bracht Tim het knap naar keihard remise:

Net over de helft van het toernooi blijft Gilian dus aan de leiding. Maar het aantal achtervolgers op een half punt is alleen maar groter geworden: dat zijn er nu maar liefst acht! Spannend!

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok