B groep

Na zes ronden gaat Mick van Randtwijk nog steeds aan de leiding, maar zijn 100% score is hij kwijt. Het valt ook niet mee om vanuit een gelijke stelling, ontstaan vanuit een c3-Sicliaan te winnen. Luuk Balemans en Mick schudden elkaar op de 34e zet de hand.

 Dai Wenzhi knoopte Tobias de Vries op. Die ving een pionnenstorm in een Franse Steinitz niet goed op. Echte fout, 20.f6+ toelaten.

Wlliam Gijssen verraste Daniel Schaefer met de Chatard-Aljechin in het Frans. Daniel deed 7...Ke7. Nu niet direct denken wat een maffe zet, de grote Kortsnoy speelde het ook een keer tegen Morozevitsj. Dat hij verloor doet er even niet toe. De zet 9...Te8 was niet goed. Daarna ging het snel bergafwaarts. Mat door William in 23 zetten.

En ook even het partijtje van Eli Salem Elier (1982) bekijken. Okay, zijn tegenstander Job Segers heeft maar een 1429 rating. Dus dan zet je de knop in de offerstand en hup vooruit met die stukken. Ergens zal het wel winnen.

 

Na zes ronden gaat Mick nog fier aan de leiding, maar hij voelt de hete adem van Wenzhi Dai in zijn nek. Hij heeft een half minder. Daarachter op een halfje Daan Noordenbos, Robbert de Cruyenaere en Luuk Baselmans.

 

 

 

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok