De partij in de B-groep was die tussen Mick van Randtwijk (rechts) en Wengzhi Dai achter de zwarte stukken. Er kwam een zijvariant van de Franse Winawer op het bord waarin zwart vervolgens een variantje koos dat slechts door enkele goden voor hem op het bord was gezet. De Chinees offerde een pion voor...ja, voor wat eigenlijk. Een paar vage kansen over de d-lijn en meer eigenlijk niet. Mick hield alles gewoon bij elkaar. De jonge Apeldoorner gaf wat materiaal terug om de zwarte koning aan de rand van het bord in een matnet te verstrikken. Goede prestatie van Mick, met 5 uit 5 aan de leiding. In de A- en de C-groep doen ze hem dat niet na.

5B

 

Tussen Mick en zijn achtervolgers gaapt een gat van een vol punt. Behalve Wengzhi Dai, zitten na winst in de vier ronde ook Daan Noordenbos, Robbert Decryuenaere, Tobias de Vries en Luuk Baselmans in het achtervolgende peleton.

 

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok