Deze rubriek zet elke dag de spelers van een partij op Bord 13 in een willekeurige groep in het zonnetje. Daarmee worden voor de verandering wat andere deelnemers aan het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap in de schijnwerpers gezet.

Op dag 3 van de C-groep speelden Dylan Achuthan (11)  en Cato de Zoeten (12) tegen elkaar op bord 13. Cato is lid van de schaakvereniging  Voorschoten. Die vereniging is met een enorm aantal deelnemers naar het ONJK gekomen: maar liefst 25 schakers uit het dorp bij Leiden doen mee met dit jeugdkampioenschap. Dylan is lid van Klim-Op in Capelle a/d IJssel.

Het was een marathonpartij die deze 2 schakers in de C-groep op bord 13 speelden: maar liefst 97 zetten in 4, 5 uur. De strijd begon om 9 uur ’s morgens en eindigde na half 2. Beide spelers werden beloond voor hun harde werken, want de partij eindigde in remise. Voor Cato had er aan het einde meer in gezeten, maar Dylan speelde het aan het eind slim uit.

Hoe ging jullie partij?

Dylan: best goed. We speelden Siciliaans. Ik speel ook wel eens Frans.
Cato: met zwart speel ik ook wel Siciliaans. Dylan: het was wel een heeele lange partij.

Wanneer hebben jullie schaken geleerd?

Dylan: Toen ik 9 jaar oud was, en ik heb het geleerd van mijn moeder.
Cato: ik heb leren schaken van mijn vader, toen ik 5 jaar was.

Is dit jullie eerste ONJK?

Dylan: voor mij wel. Cato: voor mij is dit het 4e ONJK.

Waar logeren jullie?

Cato: op de camping Mooi Delden, waar we met een grote gezellige club zitten.
Dylan: wij slapen in een hotel in Borne.

Wat hebben jullie nog meer voor hobby’s?

Dylan: voetbal, en squash. Cato: ik hockey ook.

(tekst en foto: Jos Damen)

Beste bezoeker, per 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. In het kader daarvan melden wij u het volgende. De organisatie van het ONJK verzamelt van alle deelnemers die zich inschrijven naam en adresgegevens en daarbij KNSB-nummers en FIDE-nummers. De naam- en adres gegevens verzamelen wij voor het kunnen communiceren met de deelnemers. De KNSB en FIDE nummers verzamelen wij om indelingen te kunnen maken en uitslagen van wedstrijden te kunnen delen met (internationale) schaakbonden. Daarnaast worden namen en bondsnummers op onze eigen website vermeld bij de uitslagenlijsten. Verder worden er tijdens het toernooi foto's gemaakt welke eveneens op de website komen te staan.

Dear visitor, per the 25th of May 2018 the EU's GDRP legislation requires us to make the following statement. The organising committee of the ONJK collects personal data from participants in the form of names, adresses and associated KNSB and FIDE registration numbers. We use this data to be able to communicate with participants. The KNSB and FIDE numbers are used in order to be able to make the tournament pairings and to communicate match results to the KNSB and FIDE organizations. The match results on our website also mention names and KNSB and FIDE numbers. During the tournament pictures will be taken by the organisation which will be published on our website.
Ok